In Rochefort wordt een groot aantal kazen gemaakt waaronder halfharde en harde kazen. Deze worden volgens oude traditie gemaakt. In het dorp Rochefort kunt u genieten van deze heerlijke kazen die natuurlijk worden gemaakt van de melk van koeien die grazen in de Ardennen.
Een lekkere kaas is de Rochefort Mi-Vieux. Deze jong belegen harde kaas uit Rochefort vindt zijn oorsprong uit het noorden van Frankrijk. Gered van de verdwijning en het vergeten, zal dit recept, dat alleen nog werd gebruikt door twee streekgebonden artisanale kaasmakers, zijn bereiding terugvinden in de streek van Rochefort. Bereid uit melk van de Ardennen, komt de jong belegen Rochefort voor onder de vorm van een harde kaas met een versierde, oranjekleurige natuurkorst, maar smeltend met de tijd waardoor de kleur er lichtjes rood uitziet.
Rochefort Tradition is een halfharde kaas die wordt gemaakt volgens de principes en recepten van de Trappisten van Rochefort. Deze kaas wordt uitsluitend gemaakt met melk opgehaald uit de Ardennen en wordt vervolgens gerijpt in Rochefort. De kaas is zacht en romig en smaakt heerlijk.
De Rochefort aux algues d'Ouessant is ook gerijpt in Rochefort en wordt gemaakt met zeewier van Ouessant. Rochefort kaas moet u echt geproefd hebben.
Dit restaurant in de Ardennen is bekroond met maar liefst 2 Michelin sterren.
Lees verder