Sommière kaas is een heerlijke kaas op basis van rauwe melk waarvan de brij, die tegelijk hard en romig is, gelijkt op de Reblochon. De kaas wordt onder meer gemaakt door mevrouw en meneer Hazard. Geïnteresseerden kunnen een kijkje komen nemen op de boerderij en kunnen vervolgens de verschillende productieprocessen bekijken.
Allereerst wordt de melk gestold, vervolgens wordt de kaas geperst en als laatste gepekeld. Sommièrekaas wordt vaak gebruikt voor raclette of gegratineerde aardappels. In de kleine winkel kunt u de kaas kopen. U heeft keuze uit de natuurlijke variant, met sjalot of met bieslook.
Adres:
Ferme d’en Bas
Rue des Bateliers, 1
Sommière
Website
Ciney bier wordt niet gebrouwen in Ciney maar is in 1978 door een slimme zakenman op de markt gebracht.
Lees verderGeniet in een 17de-eeuwse boerderij van mooie gerechten en bijpassende wijnen van topkwaliteit!
Lees verderDeze website maakt gebruikt van cookies. Voor meer informatie over het gebruik van onze cookies verwijzen wij u door naar onze privacybeleid.