Niet alleen Spanje en Italië leveren heerlijke gerookte hammen. In de Luxemburgse Ardennen genieten de rauwe en de gekookte ham een goede reputatie. Ook de andere vleeswaren hebben een goede naam zoals varkensgelei, gerookt varkensvlees, worst, bloedworst en varkensgebraad.
Als u gerookte ham koopt, let dan op het kwaliteitskeurmerk Marque Nationale. Dit is een officieel waarmerk van kwaliteit en herkomst en staat onder toezicht van de overheid. Het garandeert een rijpingsproces van minstens 10 maanden vanaf het pekelen. De ham die is voorzien van dit keurmerk kunt u herkennen aan het blauw-wit-rode manchet en aan het kroonzegel-brandmerk.
De beste ham rijpt op zijn minst een vol jaar, weegt meer dan 7 kilo en bevat voldoende spek. Wilt u proeven van de heerlijke Luxemburgse vleeswaren, neem dan eens een kijkje bij Brasserie Beierhaascht.
Adres:
Boucherie-Salaisons Meyer Marco
240 avenue de Luxembourg
Bascharage
Website
In Brasserie du Bocq wordt onder meer het Blanche de Namur bier gebrouwen.
Lees verderVoor de lekkerste worsten, Ardense ham en vleesspecialiteiten moet je bij slager Baltus zijn!
Lees verderDeze website maakt gebruikt van cookies. Voor meer informatie over het gebruik van onze cookies verwijzen wij u door naar onze privacybeleid.