In de Ardennen wordt heerlijke kaas gemaakt. Staat Nederland bekend om de kaas uit Gouda, België staat bekend om de Kaas uit de Ardennen die wordt gemaakt in de diverse kloosters. De bekendste kaas is de Orval kaas maar ook de Maredsous kaas en Rochefort kaas hebben de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen.
Op basis van dagverse kwaliteitsmelk worden op De Kaashoeve afgeleide zuivelproducten gemaakt zoals hoeveboter, karnemelk, rijstpap, choco, pudding, yoghurt en niet te vergeten: harde kazen en hoeveijs. Proef eveneens de plattekaas (natuur of met bieslookkruiden) en vergeet de specialiteit van het huis niet: witte kaas van het type feta.
Harde Kazen Hoeve-ijs jonge broodkaas half-oude kaas extra belegen kaas 7-kruidenkaas peperkaas paprikakaas komijnekaas Provençaalse kaas notenkaas bierkaas vanille aardbeien chocolade hazelnoot pistache ijstronk (volgens gelegenheid) Naast lekkere kaastaart (op aanvraag) kan je hier terecht voor tal van ambachtelijke delicatessen of fijne vleeswaren. Proef ook eens de biowijnen of artisanaal geperste fruitsappen.
Cadeautip: Geschenkmand gevuld met ambachtelijke delicatessen.
Als je altijd al hebt willen weten hoe van vers fruit likeur wordt gemaakt, dan moet je deze distilleerderij bezoeken!
Lees verder