In de Ardennen zijn talloze goede restaurants te vinden. Of u nu op zoek bent naar een eenvoudig eetcafé of naar een heuse sterrenzaak, in de Ardennen vindt u het! Deze regio staat vooral bekend om zijn specialiteiten. Het merendeel van de restaurants heeft dan ook typische gerechten op de kaart staan zoals Ardense ham, slakken, forel en wild. Iedere specialiteit heeft zijn eigen seizoen en bijna alle restaurants houden hier rekening mee.
In de Ardennen zijn een aantal gastronomische hoeves te vinden. Hier worden dieren op een natuurvriendelijke manier gefokt en vervolgens geslacht. Met dit unieke vlees worden vervolgens schitterende gerechten op tafel gezet. Een goed voorbeeld is La Ferme Gourmande, te vinden in het plaatsje Paliseul. Hier worden Blanc Bleu Belge en varkens gefokt. In het restaurant kan men proeven van dit heerlijke vlees en andere hoeve- en streekproducten. Voor het geld hoeft u het zeker niet te laten. Zo kunt er voor een zeer schappelijke prijs een dagschotel bestellen en het maandmenu kost ook niet al teveel.
Wilt u genieten van verfijnde smaken en schitterende wijnen, dan kunt u een bezoek brengen aan restaurant Le Château de Strainchamps in Fauvillers. In dit statige herenhuis uit de achttiende eeuw, dat dienst doet als hotel, is tevens een restaurant gevestigd dat is bekroond met 1 Michelinster. De eigenaar van het hotel en restaurant, Frans Vandeputte, staat zelf achter het fornuis. Zijn gerechten stralen zijn grenzeloze fantasie en perfectionisme uit.
Als u verblijft in de omgeving van Sankt-Vith, dan kunt u een bezoek brengen aan Hotel Zur Post. In dit restaurant dat is bekroond met 1 Michelinster, kookt Eric Pankert de sterren van de hemel. Voordat hij hier neerstreek, werkte hij in verschillende toprestaurants waaronder restaurant Jamin (Parijs) en Les Célébrités (New York). In zijn restaurant kunt u vandaag de genieten van kalfstartaar met verse truffels, gepocheerde eierdooier en augurk-lookchutney. U zult hier ongetwijfeld een culinaire topavond beleven!
Veel restaurants hanteren een maandmenu. Dit is meestal een driegangenmenu waarbij u soms de keuze heeft uit twee voor-, hoofd- en nagerechten. U kunt uitgaan van een gemiddeld bedrag van € 35,- exclusief drankjes. Meestal wordt een wijnarrangement aangeboden voor € 15,-. Op de website restopages kunt u een compleet overzicht vinden van restaurants in de Ardennen.
Het ambachtsbier La Gatte D'or wordt gebrouwen in de Brasserie Jacob de Ambly.
Lees verder