In de Ardennen kan je genieten van zwemmen en stranden tijdens een warme zomerdag! Er zijn mooie meren en grote zwemvijvers met super schoon water. De overheid controleert ieder jaar de waterkwaliteit en deelt sterren uit. Drie sterren is het hoogste en het merendeel van alle plekken waar je kan zwemmen, heeft deze goede beoordeling!

Er zijn schitterende natuurlijke zoetwaterzones waar zwemmen toegestaan en veilig is. In de zomervakantie is er vaak een badmeester aanwezig om toezicht te houden. Zo kan je veilig met je kinderen afkoeling zoeken in het water. En bij de populairste plekken zijn de faciliteiten prima. Denk aan toiletten, speeltuin en een brasserie waar je iets kunt eten en drinken! Het meer van Bambois is zo’n plek waar alles tot in de puntjes geregeld is. Je moet hier wel entree betalen maar daar krijg je ook heel veel voor terug!

Als je verblijft in de buurt van La Roche-en-Ardenne, dan raden we je aan om naar Maboge Plage te gaan. Dit is een klein stukje strand aan de rivier Ourthe. Op een zomerse dag is het hier altijd gezellig! Het water is ondiep en dus perfect voor gezinnen met kleine kinderen. Er is ook een kleine speeltuin en parkeren is makkelijk!

Binnenzwembad
En mocht het een keertje slecht weer, dan zijn er ook leuke binnenzwembaden in de Ardennen. Zwembad Aqua l’O in Houffalize is ideaal voor een paar uurtjes waterpret. Er is een glijbaan, een speciaal bad voor kleine kinderen en een sauna. En dat allemaal tegen een redelijke prijs.

Alles over zwemmen in de Ardennen

Geniet aan en op het Meer van Bairon

Het Meer van Bairon is een parel van de natuur, gelegen in de betoverende Franse Ardennen. Dit idyllische meer, omringd door weelderig groen en uitgestrekte bossen, trekt jaarlijks duizenden bezoekers aan die op zoek zijn naar rust, ontspanning en een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Vooral in de zomermaanden is het hier […]

Lees verder

Zwemmen in het meer van de Vieilles Forges

In de maanden juli en augustus kan je zwemmen in het meer van de Vieilles Forges.

Lees verder

Zwemmen in het Meer van de Boven-Sure

Het Meer van de Boven-Sure is een schitterende plek om te zwemmen!

Lees verder

Zwemmen in het meer van Conchibois

Het meer van Conchibois ligt in de buurt van Arlon en Virton.

Lees verder

Zwemmen bij Pont Saint-Nicolas

In de buurt van Chiny kan je lekker zwemmen bij Pont Saint-Nicolas.

Lees verder

Strand van Chassepierre

Genieten op het strand van Chassepierre, een van de mooiste dorpen in de Ardennen!

Lees verder

Zwemmen bij het strand van Lacuisine

Een leuk strandje aan de rivier de Semois in het zuiden van de Ardennen.

Lees verder

Zwemmen in het Meer van Cherapont

Een leuke zwemvijver met een brasserie en een forellenvijver.

Lees verder

Zwemvijver van Libramont

Op een warme zomerdag is het heerlijk vertoeven in en aan de zwemvijver van Libramont.

Lees verder

Deze website maakt gebruikt van cookies. Voor meer informatie over het gebruik van onze cookies verwijzen wij u door naar onze privacybeleid.

WhatsApp chat