Achouffe is een heel leuk plekje en staat vooral bekend om de brouwerij. Tijdens een vakantie in de Ardennen is het leuk om een bezoek te brengen aan de wereldberoemde brouwerij Achouffe. In Nederland kennen we het ook wel als kabouterbier want op het etiket prijkt een vrolijk kijkende kabouter met een rode puntmuts!
Het hele jaar door worden hier onder meer de bieren La Chouffe (blonde), La Mc Chouffe (bruin) en La Vieille Salme geproduceerd. Groepen kunnen deelnemen aan een rondleiding en zodoende kennis maken met het Chouffeproces. De basis ingrediënten zijn zuiver water en geplette gerst mout.
Het vocht, bereid uit deze basiselementen noemt men wort, welke men in kookketels, tezamen met hop, aan de kook brengt. Na koeling wordt de wort overgepompt naar de gistingstanks. Het jonge Chouffe Bier ondergaat een korte rijping en wordt vervolgens door een centrifugefilter gepompt. Hierna wordt verse Chouffegist en suiker toegevoegd en kan het Chouffe Bier in flessen of vaten afgevuld worden.
Na twee weken gisten is het Chouffe Bier goed om de brouwerij te verlaten.
Adres:
Brasserie d'Achouffe
Rue du Village 32
6666 Achouffe
Website
Groepen van minimaal 10 personen kunnen een rondleiding krijgen in de micro-brouwerij.
Lees verderDeze website maakt gebruikt van cookies. Voor meer informatie over het gebruik van onze cookies verwijzen wij u door naar onze privacybeleid.