Gastronomie: In de Franse Ardennen kunt u lekker gastronomisch eten en genieten van de Franse keuken. De gerechten van de Ardennen vinden hun traditie in wat de streek te bieden heeft. We kennen natuurlijk allemaal de wereldberoemde Ardennerham, maar vergeet niet de Boudin Blanc, de witte worstjes uit Rethel eet u gegrild of gebakken, die uit Hargnies eet u koud in een salade of als borrelhapje.
Nog meer specialiteiten uit de Franse Ardennen zijn rode kalkoen, jong everzwijn met bosbessensaus of de typische briochebroodjes. En voor de liefhebbers van zoetigheid is er het heerlijke Carolo, schuimgebak uit Charleville-Mézières.
Let op het keurmerk ‘Ardennes de France’ als u echte Ardennerham wilt hebben. Deze ham is gedroogd en niet gerookt zoals de Belgische variant. De varkens hebben minstens 75% eikeltjes, graanproducten en knollen uit de Ardennen gegeten.
Typisch voor de Ardennen: lijsters met lijsterbessen, gevulde lijsters, lijsterpaté, het zijn onbetwist culinaire hoogtepunten. Besprenkel al dit heerlijks met cider uit Gironval of het ambachtelijk gebrouwen Ardenner bier.
Voor de lekkerste worsten, Ardense ham en vleesspecialiteiten moet je bij slager Baltus zijn!
Lees verder